Főooldal
Iskolai szociális segítő

Iskolai szociális segítő

NAGYNÉ MUDRA MÓNIKA vagyok

a DMJV Család – és Gyermekjóléti Központjának munkatársa.

Az intézményben óvodai-iskolai szociális segítő munkakörben dolgozom.

Óvodai- iskolai szociális segítőként az intézménybe járó fiatalok igényeinek és szükségleteinek megfelelő egyéni és csoportos speciális szolgáltatásokat, programokat nyújtok.  Munkámmal segítem az iskolában tanuló diákok és szüleik, valamint az ott dolgozó pedagógusok mindennapjait.

Egyéni segítő beszélgetések alkalmával

  • egyrészt információt nyújtok az elérhető szolgáltatásokról, jogokról és kötelezettségekről a diákok és szüleik, valamint az intézmény dolgozói részére;
  • másrészt segítséget nyújtok a problémák, vagy nehézséget okozó élethelyzetek kezelésben. A mindennapokban gyakran szembesülünk nehézségekkel, melyeket önállóan, vagy barátaink, családtagunk segítségével is meg tudunk oldani. Vannak ám olyan esetek, amikor érezhetjük úgy, hogy egy külső független szakember segíthet megtalálni a megoldást, mert vele együtt, közösen gondolkodva könnyebb megérteni az adott helyzetet, megoldani a problémát.

Csoportfoglalkozások osztályfőnöki óra keretében kerülnek megtartásra, amelyek prevenciós célból egy adott téma megbeszélésére épülnek, önismereti játékokkal, tesztekkel kiegészítve.

Várok mindenkit szeretettel!

További információk: itt olvashatók!diákoknak szülőknek

iskolai kollégiumi