Főooldal
“Szent Józseffel a műhelyben” EKCP-KP-1-2023/1-000317

“Szent Józseffel a műhelyben” EKCP-KP-1-2023/1-000317

A 2023.06.19-23. között alsó tagozatos diákjaink részére komplex tematikus tábort tartunk, ahol Jézus korát isklánk névadója, Szent József mindennapjaiba nyerhettek bepillantást tanulóink. A gyerekek az őt nap alatt különböző tematikus programokon vehettek részt, ahol a korszak kézműves világát bemutató és megidéző kreatív feladatokat kapva barkácsoltak, szőttek, fontak, alkottak.

Az 1.napon remek kreatív alkotások születtek a Szent Józseffel a műhelyben alsó tagozatos tematikus táborunkban.

A táborunk 2. napján egy játékos akadálypályán próbálhatták ki magukat a lelkes gyerekek. Délután pedig újabb csodás kézműves alkotások születtek.

A táborunk 3. napján a KisMaszat Élményműhely tartott foglalkozást. 
Műhelymunkánk egy törtènettel, pontosabban egy mesével kezdődött, ami a SEMMIről szólt. A semmiből teremtetett a világmindenség és benne az ember. A gyerekek Szent Józsefhez hasonlóan alkotó, termető munkát végeztek, hiszen papír, festék és egyéb eszközök felhasználásával igazi alkotást hoztak létre. Először érzékenyítő játékokat játszottak. Mivel mindannyian akik a Földre születtünk nyomot hagyunk magunk után, mi is elindultunk az élet rögös útján és nyomot hagytunk magunk mögött.Majd mindannyian kitűztünk egy célt, amelyet szeretnénk elérni az életben. Ezért azonban küzdenünk kell, még át kell ugornunk néhány akadályt.Az alkotó folyamat végén pedig saját képmásunkat alkottuk meg. Mert az Isten az embert saját képmására termetette. Szent Józseffel a műhelyben alsó tagozatos tematikus táborunk

4.napján szőttünk, fontunk, készítettünk hangszereket, majd a nehéz napot egy korhű, igazi lakomával zártuk.

Táborunk záró napján Szent József korabeli hangszerekkel, dallamokkal, énekekkel ismerkedtünk. Majd közös koncerttel és tánccal zártuk ezt a szuper hetet.